De heilzame eigenschappen van de olijfolie

De heilzame eigenschappen van de olijfolie

Tegenwoordig is algemeen bekend dat het Mediterrane dieet het gezondste voedingspatroon is, en onder andere een goede gezondheid en een lang leven bevordert.

Een van de belangrijkste ingrediënten is de olijfolie, omdat deze enkelvoudig verzadigde vetten bevat, die worden gezien als gezonde voedingselementen met veel positieve effecten op het lichaam.

Hieronder vindt u een aantal kenmerken!

De kenmerken van olijfolie:

- Voorkomt hartaanvallen

- Heeft antiverouderingseffecten die bijdragen aan een lang leven

- Speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel

- Vergemakkelijkt de vertering van vetten

- Bevat vitamine E en A en werkt als anti-oxidant

- Is beter verteerbaar dan andere oliën

- Speelt een belangrijke rol in de botontwikkeling

- Werkt drukverlagend

- Normaliseert de insulinefunctie door de bloedsuikerspiegel van diabetici te verbeteren

- Is het minst toxisch van alle oliën bij braden en bakken

- Voorkomt de vorming van bloedstolsels in de hartslagaders

- Verlaagt het LDL-cholesterolgehalte (slechte cholesterol)

- Verhoogt het HDL-cholesterolgehalte (goede cholesterol)

- Voorkomt vetophoping in de lever

- Verbetert de stoelgang